لطفا سوالات خود را با کلیک بر روی گزینه نظر بدهید در انتهای هر مطلب و ثبت ایمیلتان مطرح فرمایید
شما هم با ارسال تجربیات شخصیتان در درمان بیماریها به روشهای محلی و سنتی به این وبلاگ به دیگران کمک کنید
سوره عبس ، آیه 24 : فالینظر الانسان الی طعامه *_*_*_*_*_*_* سوره مومنون ، آیه 51 : کلوا من الطیبات و اعملوا صالحا

روغن زرد

به نام خدا

روغن زرد چیست ؟

روغن زرد در واقع یکی از فراورده های حیوانی است که از شیر گاو  یا گوسفند تهیه می شود به این ترتیب که پس از تهیه کره از ماستی که از شیر تازه بدست آمده , این کره را می جوشاننده تا آب و دوغ موجود در کره بکلی از بین برود و تبخیر شود که ماحصل کار روغنی است خوش عطرو به رنگ زرد
دلیل تهیه روغن زرد ؟
در قدیم که دستگاه های سرمایشی مانند امروزه فراوان نبود نگهداری مواد غذایی برای مدت طولانی امکان پذیر نبود , لذا مردم دامدار مجبور بودند برای نگداری فرآورده هایی که از شیر تهیه می شد مثل ماست و کره فکری بکنند که مدت طولانی بتوانند آنها را نگهداری و مصرف نمایند , یکی از این کارها که در رابطه با نگهداری کره انجام میشد تبدیل کردن کره به روغن بود که به جوشاندن و حذف آب و دوغ موجود در کره امکان نگهداری آن را برای مدت طولانی فراهم می کرد
انواع روغن زرد؟
روغن زرد معمولا یا از شیر گاو تهیه می شود یا از شیر گوسفند و بدلیل اینکه به طور طبیعی گاو مدت زمان بیشتر از گوسفند شیر می دهد لذا شیر گاو فراوان تر و لذا ارزان تر است و در نتیجه روغن زرد گاو نیز ارزان تر و بیشتر است
خواص روغن زرد ؟
طبق روایتی حضرت رسول اکرم ص  می فرمایند :" گوشت گاو درد است و شیرش دوا و گوشت گوسفند دوا است و شیرش درد " و در روایتی دیگر امام صادق ع می فرمایند :" شیر گاو دواست " و در روایتی دیگر امام صادق ع می فرمایند : شیر برای انسان ضعیف خوب است و گوشت می رویاند و استخوان را محکم می کند
طبق روایاتی که گفته شد نتیجه می گیریم شیر گاو بهتر از شیر گوسفند است ( البته به شرطی که نان خشک کپک زده به حیوان نداده باشند  ) لذا خواصی که برای شیر وجود دارد برای فرآورده هایی نیز که از آن شیر بدست می آید به طبع وجود خواهد داشت و در نتیجه بهتر است با توجه به اینکه روغن زرد  گوسفندرگرانتر و دستنیافتنی تر است و از طرفی خواص کمتری نیز نسبت به روغن زرد گاو دارد در پخت و پز و استفاده روزانه کمتر از روغن زرد گوسفند استفاده شود
مضرات روغن زرد ؟
با توجه به اینکه روغن زرد دارای کالری بالایی است و از طرفی بسیار خوش مزه و لذیذ می باشد در خوردن آن افراط نکنید چون در دراز مدت ممکن است دچار افزایش وزن , چربی خون و یا از این دست بیماری ها شوید و اگر می بینید اشخاصی که در روستاها زندگی می کنند و ازاین روغن به فراوانی استفاده می کنند بسیار قوی و سرحال هستند بهتر است بدانید به این دلیل است که فعالیت بسیاری در روستا وجود دارد که تنها به کمک دست قابل انجام است و در نتیجه به طور روزانه فعالیت بدنی زیاد و سوخت و ساز بالایی در بدن این اشخاص اتفاق می افتد که مانع از افزایش وزن و سایر بیماری های مرتبط با آن  می شود البته با توجه به گرم بودن مزاج روغن زرد و سرد بودن مزاج غالب روغنهای گیاهی که به عنوان روغن مایع امروزه استفاده می شوند , آنها نیز به مرور شخص را دچار بیماری هایی از قبیل تصلب شاریین خواهد کرد و در نتیجه بهتر است در طول روز و در طول هفته از روغن های متفاوتی از جمله روغن زرد و روغن دنبه و روغن زیتون و روغن کنجد نیز استفاده نمود تا ضمن جلوگیری از بیماری  از فواید آنها نیز برخوردار شوید
طرز تهیه روغن زرد در منزل ؟
مقدار نیم کیلو کره گاوی تازه از لبنیات فروشی محل تهیه کنید و درون ظرفی سه الی چهار برابر مقدار کره تان بریزید و روی حرارت ملایم شعله گاز قرار دهید و  مقدار یک قاشق چایخوری نمک درون ظرف بریزید و صبر کنید تا کره بکلی از حالت انجماد به حالت مایع درآید حالا کم کم مقدار یک قاشق غذاخوری آرد را درون مایع ریخته و به آرامی هم بزنید تا درآن حل شود و سعی کنید آرد گلوله گلوله نشود , بعد از این کار باید تا پایان کار مرتب محتویات ظرف را هم بزنید به دو دلیل که در واقع فوت کار می باشند اول اینکه آرد بعد از چند لحظه ته نشین می شود و چون در تماس بیشتری با حرارت ظرف است در نتیجه ظرف ته می گیرد و  می سوزد , دوم اینکه بعد از حدود ده الی 15 دقیقه که روغن می جوشد وقتی دمای آن به حدود 90 الی 100 درجه سانتیگراد که می رسد آب درون آن بسرعت شروع  به تبخیر شدن می نماید و به اصطلاح ظرف سر می رود و روغن به صورت کف از ظرف خارج شده و می ریزد که در این حالت باد تند تر ظرف را هم زد و بزرگ بودن ظرف اینجا بدرد می خورد و مانع از ریخت کف روغن به بیرون از ظرف می شود که برای بهتر شدن عملکرد و کمتر شدن کف بهتر از مقداری روغن را با ملاقه یا هر وسیله دیگر که هم می زنید از ارتفاع بالاتری در حدود ده الی 20سانت بالاتر از سطح مایع درون ظرف بریزید تا کف ها بهتر بخوابد , به محض اینکه کفها کامل خوابید بلافاصله ظرف را از روی شعله بردارید و بگذارید به آرامی سرد شود و درصورتیکه کمی در این مرحله تعلل کنید احتمال سوخت روغن زیاد است بعد از اینکه روغن سرد شد آن را درون یک ظرف شیشه یا پلاستیکی بریزید و در یک مکان خنک نه خیلی سرد مثل یخچال بگذارید و کم کم مصرف نمایید
طرز مصرف روغن زرد ؟
روغن زرد را می توان مانند تمام روغن های برای پخت و پز غذا استفاده نمود ضمن اینکه می توان آن را مانند کره هنگام سرو برنج یا هر غذای دیگر روغن آن ریخت تا غذا چرب تر شود و استفاده نمود , همچنین می توان از روغن زرد به دلیل تحمل دمای بالا برای سرخ کردن استفاده نمود , عده  ای نیز از روغن زرد بجای کره در صبحانه در کره مربا یا کره عسل استفاده می نمایند که به عنوان یک صبحانه مقوی
و خوش مزه می تواند انتخاب خوبی باشد
نکته : باتوجه به اینکه معمولا کارهایی که امروزه افراد انجام می دهند و بخصوص مشاغل شهری از فعالیت بدنی زیادی برخوردار نیستند و افراد از تحرک کافی  برخوردار نیستند لذا انرژی آزاد شده از غذاهای پر کالری نظیر روغن زرد بسیار زیاده بوده و مابقی چربی در بدن ذخیره شده و منجر به چاقی می شود به همین دلیل پیشنهاد می شود حتی الامکان از روغن زرد استفاده نکرده و جایگزین آن از کره آنهم کره گاوی محلی که از لبنیات فروشی ها تهیه می کنید استفاده نمایید و از کره های بسته بندی که حاوی مواد نگهدارنده و افزودنی ها است استفاده ننمایید و درصورت خوردن کره و روغن زرد حتی الامکان در طول روز ورزش و تحرک کافی داشته باشید

موفق و سلامت باشید


برچسب‌ها: روغن زرد
 |+| نوشته شده در  شنبه ششم آذر 1389ساعت 20:30  توسط salamateee  | 
 
  بالا